lunes, 20 de noviembre de 2017

Life Reusing Posidonia, a Eivissa


Dia 3 de novembre de 2017 es va inaugurar l’exposició i el documental de Life Reusing Posidonia en el Claustre de l’Ajuntament d’Eivissa. Participaren a la presentació la tinent de batle i regidora d’urbanisme, Elena López, i el director tècnic de l’IBAVI, Antonio Martín.


Els assistents varen poder veure el documental que explica totes les fases del projecte i  participaren d’una interessant taula rodona amb tres experts: Vicent Marí Serra, Carlos Velasco Reguero i Manu San Félix. El tema central: patrimoni, arquitectura i canvi climàtic.


Els tres ponents varen donar la seva visió de l’ús dels recursos naturals i de la importància de lluitar contra el canvi climàtic, cadascú des del seu sector. Vicent Marí és artesà de la construcció tradicional eivissenca, i s’ha format amb la gent major que li ha ensenyat els oficis d’un temps. Carlos Velasco és arquitecte per l’ETSA de Madrid, i defensa el paper de l’arquitectura com dinamitzador social. Actualment se centra en el desenvolupament del projecte per a cooperatives d’habitatges. Per últim, Manu San Félix és biòleg marí i el director d’imatge del projecte Pristine Siguis de National Geographic, que té com objectiu la creació de grans reserves marines i és el responsable del 80% de la superfície protegida dels nostres oceans.

L’exposició i el documental s’han pogut veure a Eivissa fins el 13 de novembre. Abans, s’estrenà a Formentera i les properes parades seran Palma (el 24 de novembre al Palau Solleric) i Maó (5 de desembre).

L’objectiu del projecte és explicar a la gent que mentre cercàvem solucions més sostenibles per a la construcció hem oblidat el que s’ha fet durant cents d’anys, abans de l’ús del petroli, com els aïllaments de posidònia.

L’exposició al claustre d’Eivissa es va publicar a diferents mitjans de comunicació com Diario de Ibiza, Nou Diari i IB3 Televisió.




No hay comentarios:

Publicar un comentario